Cum aleg cele mai bune plinte la cel mai bun pret pentru parchet laminat?


aprilie 30, 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ tehnic-parchet-plintaCum aleg cele mai bune plinte la cel mai bun pret pentru parchet laminat? Principalele tipuri de plinta sunt Plinta MDF, Plinta PVC și Plinta Duropolimer sau Plinta Polimer Dur. Alegerea plintei potrivite se poate face in mai multe feluri!

Ca sa alegi cele mai bune plinte pentru parchetul laminat, este o chestiune pe care trebuie sa o tratezi foarte serios deoarece in timp pot apărea diferite probleme cu acestea. Dacă nu alegi un material bun sau nu le montezi cum trebuie, riști ca in timp, plintele sa se deterioreze sau nu să se distanțeze de perete.

Cum aleg cele mai bune plinte din PVC ?

Plinta Indo 22 Valencia Oak

Plinta Indo 22 Valencia Oak

Iti spun de la început, trebuie sa știi ca dacă vrei un produs de buna calitate, ai nevoie de un buget mare; adică ce este scump, este și de calitate. Aceasta chestie este valabila și la plintele din PVC. Exista plinte de o calitate mai slaba și de o calitate buna, cea buna o vedem de exemplu la produsele Arbiton

Cele de calitate slaba, sunt plinte din PVC casant, care se rupe si se sparge la montarea ei sau mai rău, chiar și in timp ce sunt manevrate ca sa nu mai spunem ca accesoriile precum colțare, mufe de îmbinare sau terminații nu or sa stea niciodată pe poziție.

Cum știm dacă plinta PVC este buna?

Simplu, trebuie sa te uiți după preț și producător. La noi, există o mulțime de producători de plinta parchet pe piață, însa cea mai bună plinta pentru parchet o găsești la plinta-parchet.ro De exemplu, la anumite magazine generale găsim plinta din PVC la 3,5 Lei/bucată, ceea ce înseamnă ca este de o calitate foarte proastă. Atât dai atât face!
De reținut ca la magazinele online generale poate sa vândă acum cine vrea, fiind un market place adică pe lângă ei mai vând și alte sute de firme.

Plinta bună din PVC începe are un preț de la 15 Lei/bară, iar ca model cele de la Arbiton LM și Indo sunt foarte bune. Fabricată din plastic elastic, dar solid in același timp, iar ca și comportare in timp și la montaj, este foarte bună și recomandată de toți montatorii. Acest tip de plinta PVC pentru parchet laminat, are la partea superioară cat și la cea inferioară, o mică bandă de silicon moale, care se poate mula foarte bine după orice tip de perete, acoperind perfect zona dintre ea și perete. Prinderea rapidă cu dibluri o face vedeta șantierelor.

Recomandare: Producătorul de plinta PVC produce anumite dibluri speciale pentru tipul de plinta, cu un „umăr” din plastic moale dar rezistent care face ca diblu să nu ajungă direct pe plinta ci acest umăr funcționează ca o șaiba amortizoare. Deși in comerț poți găsi dibluri de 6 mm mai ieftine noi iți recomandăm diblurile Arbiton pentru o fixare foarte bună și rezistentă in timp.

Dibluri Plinta

Dibluri Plinta

Plintele ieftine de 3-5 lei, sunt si ele ok, dar pentru pereți perfecți drepți sau unde nu este nevoie o lunga perioada gen expoziție. Ca și un exemplu de o plinta PVC de calitate medie, o pot da exemplu pe aceasta, marca Lineco.

Cum aleg cele mai bune plinte parchet din MDF ?

Plintele din MDF sunt ceva mai scumpe și necesita experiența la montare + scule profesionale și multă îndemânare, majoritatea muncitorilor fug de aceasta plinta însa la final este mult mai eleganta și place chiar și montatorului. Daca are experiența o montează foarte ușor.

Găsești mai multe  categorii de plinte din MDF pentru parchet in funcție de model cu înălțime de 60 mm, 80 mm și 100 mm. Acestea au preturi de 25 lei pentru o bara de 2.4 ml și sunt poate cele mai calitative din piața produse de Arbiton sau Egger.

Plintele bune din MDF pentru parchet laminat  la 15 – 16 Lei greu de găsit. Aici iți recomand plinta Egger la un preț bun prin plinta-parchet.ro, livrat de Arbiton. Acestea sunt bine fabricate, au autocolant de calitate și sunt bine presate, ceea ce facilitează montarea lor. De exemplu când le tai la unghi, la cele rele riști sa se rupă colțurile, dar la aceste modele nu.

Recomandare:  Alege cu încredere plintele Egger sau Arbiton, deoarece calitatea lor este foarte buna. De la 22 Lei bucata, ai plinte de calitate bun, pe gustul meseriașului.

Cum aleg cea mai buna plinta duropolimer sau polimer dur?

 

Si la aceasta categorie plinta polimer dur cea mai buna este fabricata tot de Arbiton, ne referim aici la cel mai bun raport calitate preț, fiind multi producători in piața de plinta polimer dur dar care au preturi foarte mari. De departe această plinta este numărul unu pe piața la această ora ne fiind plinta mai buna și mai rezistenta in timp.
Avantaje plinta polimer dur Arbiton:

– vine împreuna cu șina speciala de montaj
– se montează ușor pe orice tip de perete
– dispune de patru posibilități de fixare : diblu, silicon, capse sau banda dublu adeziva.
– se curata ușor fin un material rezistent la apa
– poți sa o vopsești
– se pot trage multe fire prin spate fiind un loc foarte generos
– nu necesita accesorii se taie la 45 de grade
– rezistenta la impact
– rezistenta la apa

Recomandare: Indiferent de model fie de 60 mm sau 100 mm plinta polimer dur este cea mai buna plinta pentru orice proiect și nu in ultimul rand recomandam plinta alba.

Unde poti cumpara plinte MDF si PVC bune ?

Dupa cum bine știi, eu recomand achiziționarea lor online, direct de la plinta-parchet.ro, finical sunt scutite de taxele de depozit și au cele mai bun preturi. Aici găsești oferta completa de plinte PVC și MDF. Ai livrare la tine acasă, deci nu trebuie sa iți mai faci probleme privind transportul plintelor cu mașina sau mai rău cu transportul in comun caz in care riști sa le și rupi.

 

Comments